Şapkalarım Blisskiss' de ve www.hediyeyarat.com 'da satışta...

SAYFALARDA NELER VAR?

Başka şapka yok muu? Var... Zeynep ' de...


CONTEMPORAY İSTANBUL' dan birkaç kare, gözüme çarpan tasarımlar ve 2010 JAPONYA YILI... İTÜ' de JAPANESE DESIGN TODAY 100, Tasarım ' da...


KONYA Yolculuğu, BATI KARADENİZ turu SAFRANBOLU, SİNOP ve AMASRA Hep Gezsek ' de...


19 Aralık 2010 Pazar

Arter... "İkinci Sergi"...

   

      Yine İstiklal Caddesi' de dolanırken gezdiğim bir sergi... Arter " İkinci Sergi- Second Exhibition" Sergisi... İlginç vitrinleri olur Arter' in. Bir önceki de Yeşil şişme bir tanktı; sürekli şişip sönen. Bu kez rengarenk şapkalar vardı. Tasarımcısı Ayşe Erkmen. Aslında enteresan olan hikayesi. Bu şapkaların anlamı ne? Erkmen "Arter" binasının geçmişini araştırıyor ve 1914-1920 yılları arasında giriş katında Fait Jules adlı bir şapkacı olduğunu öğreniyor. İstiklal Caddes' nde yaşamış olan anneannesinden kalan şapkasını alıyor ve 600 yıllık aile mesleğini sürdüren, el yapımı şapkalar üreten Katya Kiracı' ya gidiyor. Kiracı da aynı model rengarenk şapkalar üretiyor.

Serginin geri kalanında da ilginç çalışmalar var.Mesela, 33.000 adet Milli Piyango sayısal Loto kuponu sergileniyor. Eserin adı "Şans Eseri" ve serginin potansiyel olarak en değerli olabilecek eseri. Ama olamadı. O hafta devretti:)

"Ağlayan Çocuk" portresi. İki tarafı da spirallenmiş Kanun kitapçıkları ve İki yanı da ciltlenmiş " Kapalı Yapıt" lar gibi.

  

Sonra bir kenarda gözüme Louis Vuitton marka baskılı çöp torbası gözüme çarptı. Ama kendisi sergi dahilindeki eserlerden değildi:)


Sergi 27 Şubat 2011 tarihine kadar gezilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder