SAYFALARDA NELER VAR?
Başka şapka yok muu? Var... Zeynep ' de...
CONTEMPORAY İSTANBUL' dan birkaç kare, gözüme çarpan tasarımlar ve 2010 JAPONYA YILI... İTÜ' de JAPANESE DESIGN TODAY 100, Tasarım ' da...
KONYA Yolculuğu, BATI KARADENİZ turu SAFRANBOLU, SİNOP ve AMASRA Hep Gezsek ' de...
CONTEMPORAY İSTANBUL' dan birkaç kare, gözüme çarpan tasarımlar ve 2010 JAPONYA YILI... İTÜ' de JAPANESE DESIGN TODAY 100, Tasarım ' da...
KONYA Yolculuğu, BATI KARADENİZ turu SAFRANBOLU, SİNOP ve AMASRA Hep Gezsek ' de...
5 Kasım 2010 Cuma
Yeni birşey öğrendim...
Kahramanmaraş' ta dağlardan kar toplanıp üzerine pekmez, bal ve meyva konup yenirmiş. Dondurma yokmuş henüz. Bu tatlının adı da KARSAMBAÇ imiş. Sonra kara sahlep tohumu karıştırmış Kahramanmaraşlı Osman Usta. Bakmış ki kar sakız kıvamına geliyor. Halk da çok beğenmiş. Sonra bu karışıma bir de keçi sütü eklenmiş. Teknoloji gelişince kardan vazgeçilmiş, dondurucular kullanılmaya başlanmış. Keçi sütü + sahlep tohumu + şeker... İşte Meşhur Kahramanmaraş Dondurması... Tadının sırrı sahlep tohumuymuş meğer...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder