Şapkalarım Blisskiss' de ve www.hediyeyarat.com 'da satışta...

SAYFALARDA NELER VAR?

Başka şapka yok muu? Var... Zeynep ' de...


CONTEMPORAY İSTANBUL' dan birkaç kare, gözüme çarpan tasarımlar ve 2010 JAPONYA YILI... İTÜ' de JAPANESE DESIGN TODAY 100, Tasarım ' da...


KONYA Yolculuğu, BATI KARADENİZ turu SAFRANBOLU, SİNOP ve AMASRA Hep Gezsek ' de...


13 Kasım 2010 Cumartesi

KAPALIÇARŞI' nın 550 YILLIK ÖYKÜSÜ " 10 ADIMDA KAPALIÇARŞI"...

 
  


   İstanbul' un finans geçmişine tanık olan, bugün de altın piyasasının kalbinin attığı yer Kapalıçarşı' nın 550 yıllık öyküsünün konu edildiği sergi 8 Kasım' da İş Bankası Müzesi' nde ziyaretçiye açıldı. Sevgili arkadaşım İnci Olgun'un katkıları olmasından da dolayı açılış kokteylindeydik.

   Kapalıçarşı' yı çok özel biryere koymuşumdur hep. kapısından girince sanki başka bir boyuta geçmiş gibi hissederim. Esnafı da tam esnaftır. Mutlaka pazarlık yapmalısınız alışveriş yaparken. Her gittiğimde ispanyolca konuşmaya başlarlar bana, Selamun Aleykum dediğimde " Abla bişey lazımmı?" derler:))

   Ajanda.tv için bir program çekmiştik Çarşı' da. Bir antikacıya girmiştim. Sanırım adı Özer idi. Avizelere kadar antikaydı. Koleksiyonermiş sahibi. Sadece sergi için olan satılık olmayan parçalar vardı. Kaftanlar, eşarplar, el oyaları... Deli Kızın Yeri' ni bilirsiniz. Abdullah2 ı iki dakika boş bulamadım ki iki sohbe edelim. Küçük bir butik Abdullah. Hamam malzemeleri satar. Sunum, ambalaj, logosu herşeyiyle kurumsal tasarım orası. Neyse Şark Kahvesi' de de bir Türk kahvesi.... Bir dakika ben başka birşey anlatıyordum dağıldım:)

   Serginin küratörlüğünü; Kültür Yayınları' ndan çıkan " Çarşı, Pazar, Ticaret ve Kapalıçarşı" adlı kitabın yazarları, Prof. Önder Küçükerman ve Prof. Dr. Kenan Mortan yapmış.

   Sergiye, Kapalıçarşı' nın Nuruosmaniye Kapısı gibi bir giriş yapılmış. Kenarlarda cam bölmelerde gümüş- bakır işler, dokumalar, başlıklar, altın hat ve tekzip işleri yeralmış. Sergi, Kapalıçarşı eskizleri, 360 derece görüntüler, kiosk ve gravürlerle de desteklenmiş.

  27 Şubat' a kadar ziyaret edilebilir. Detaylı bilgi için MPR Halkla İlişkiler ile iletişime geçebilirsiniz.

  Sergi ile aynı katta İş Bankası Müzesini de gezebilirsiniz. Eski gişeleri, banka çalışanları ile ilgili kağıtlar ve bilimum eşyaları görebilirsiniz. Pek nostaljik. Tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder