Şapkalarım Blisskiss' de ve www.hediyeyarat.com 'da satışta...

SAYFALARDA NELER VAR?

Başka şapka yok muu? Var... Zeynep ' de...


CONTEMPORAY İSTANBUL' dan birkaç kare, gözüme çarpan tasarımlar ve 2010 JAPONYA YILI... İTÜ' de JAPANESE DESIGN TODAY 100, Tasarım ' da...


KONYA Yolculuğu, BATI KARADENİZ turu SAFRANBOLU, SİNOP ve AMASRA Hep Gezsek ' de...


11 Ocak 2011 Salı

Ruhun Gıdası Kitaplar... Mutfaktan, Tabaktan, Sokaktan...


    Siz hangi gruptansınız? "Benim için yemeğin görsel önemlidir.", "Lezzetsiz bir yemek isterse dünya güzeli olsun bir anlamı yok." ya da "Tabii ki içeriği... Sağlık için en önemlisi o." mu? Hiç farketmez. Çünkü bu kitap bir yemek tarifi kitabı değil. Bir hikaye kitabı...

MUTFAKTAN, TABAKTAN, SOKAKTAN tarih merakı, sanat tutkusu, farklı yaşam biçimlerine ve insanlara duyulan ilgi sonucunda, gezip görülen, okunup öğrenilen, yenip beğenilen, tanınıp sevilen her tarifi, her lokantayı, her sebzeyi, her fırıncıyı, her bardağı, her tezgahı, her sofrayı; aslında kısacası yemekle ilgili her şeyi anlatıp paylaşma isteğinden ortaya çıkmış.  

    AMK Yayınları (Akdeniz Mutfakları Konservatuarı Türkiye) başta yemek kültürü olmak üzere Akdeniz coğrafyasının tüm kültür öğelerini araştırıp, paylaşıp, yaygınlaştırmak için kolları sıvamış. Bu hareketi de "Ruhun Gıdası Kitaplar" başlığı altında toplamış. Çok başarılı bir konsept çalışma olmuş. İçimiz dışımız yemek tarifi, yemek programları... Zaten sanal alemden aradığımız herşeyi buluyoruz. Ama kimsenin bir yemeğin hangi coğrafyadan neden nasıl çıkıp da tabağımıza konduğunu araştırmıyordur. Gerek de yok. Çünkü Güzin Yalın onu zaten yapmış. Amerika'yı tekrar keşfetmeye gerek yok:)

    Bu arada Güzin YALIN' dan biraz bahsetmek isterim. Kendisi Yemek Yazarı, Yemek
 Kültürü Araştırmacısı ve Gıda İletişimi Uzmanı...
Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olan yazar; gıda ve yemek kültürü iletişimi konusunda uzmanlaşmış olan Scope Tanıtım ve Danışmanlık’ın ve uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Akdeniz Mutfakları Konservatuarı Türkiye Platformu’nun kurucu yöneticisi ve Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlisidir.
On beş yılı aşkın süredir, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Dış Ticaret Müsteşarlığı, Uluslararası Zeytinyağı Konseyi ve Akdeniz Mutfakları Konservatuarı adına, Türk mutfağını yurtdışında resmi olarak temsil etmekte ve tüm dünyada tanıtmaktadır. Ayrıca, yemek kültürü alanında birçok Avrupa Birliği projesinde, yönetici ve uzman olarak görev yapmaktadır. 
Yemek kültürüne ilişkin yazıları çeşitli dergilerde ve internet sitelerinde yer almakta, aynı konuda hazırladığı haftalık bir program Açık Radyo’da yayınlanmaktadır. Bir dönem, Çocuk Sofrası adlı çocuklara yönelik bir yemek dergisinin yazarlığını ve editörlüğünü üstlenmiştir. Daha önce yazılarıyla katkıda bulunduğu ve editörlüğünü yaptığı Delices de Turquie, World Hazelnut Tastes (Tr. ve İng. edisyon) ve Setting Similar Tables Around the Same Sea (Tr. ve İng. edisyon)  adlı kitapları bulunmaktadır.
Benim yazacaklarım bu kadar... Daha ne olsun? Bakınız Ruhun Gıdası Kitaplar ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder