Mart ayından bahsetmeden önce çok taze olduğu birkaç kelime etmek istiyorum. Oscar ödülleri sahiplerine kavuştu. Çok yoğun bir haftasonu olduğu ve çok bitkin olduğumdan izleyemedim. Bu akşam niyetim izlemek. Ama Twitter'da synopsis ve styleboom sağolsun öyle güzel paylaşmışlar ki izlemiş kadar oldum:) King' Speech galip çıkmış. Umarım bu hafta izleyeceğim. Ama Black Swan'ı daha dün izledim. Hala da etkisindeyken en iyi kadın oyuncu Natalie Portman oldu. Ben Türk Sinemasını yerden yere vuranlardan değilim. Bazı işler maddi imkansızlıklardan da olmaz. Bunlar sivrilen, pahalı prodüksiyonlar. Ama oyunculuklara hayran olmamak elde değil.
Neyse asıl konumuz Mart... Aksanat çok hareketli... 1 Mart itibariyle 4. Fotogen Gösteri Günleri başlıyor. Fotogen çok beğendiğim bir gruptur. İşlerini takip ediniz. 1-5 Mart arası 17 fotoğraf sanatçısının karma eserlerinin takip edebilirsiniz. Saat 19:00 ve ertesi günü 15:00' de veya 14:00'de gösteriler ücretsiz izlenebilir.
01 Mart 2011, Salı saat:19:00
02 Mart 2011, Çarşamba saat: 15:00
Seyit Ali Ak "Müzik: Ritim, Yaşam ve Büyü"
Selçuk Özdil "Silahtarağa Elektrik Santralı"
Timurtaş Onan "Beyoğlu neoclassic"
Serra Mübeccel Gültürk "Yorumsuz"
İbrahim Göksungur "32 Yıl Sonra"
02 Mart 2011, Çarşamba saat:19:00
03 Mart 2011, Perşembe saat:15:00
Hakan İlban "Bale"
Salih Zeki İlban: "Kentistan"
Sevdiye Kurucu "Bisiklet"
Kumral Kepkep "Ritim, senfoni, caz"
Özer Kanburoğlu "Portreler"
Selim Seval "Pencereden"
04 Mart 2011, Cuma saat:19:00
05 Mart 2011, Cumartesi saat: 14:00
Cengiz Sakarya "İstanbul perdesi 3. Sahne"
Ömer Demirbilek "Sokaktakiler 3"
Tülin Dizdaroğlu "Çiçeklerim"
Ahmet Kuzik "Kadın(lar)"
Sema Kösoğlu Karlıova "İyi yolculuklar"
Cengiz Karlıova "Pazarlık"
Festival’e başvuran 430 filmin arasından oluşturulan yarışma ve yarışma dışı bölümlerin bulunduğu festival 6 bölümden oluşuyor.
“ULUSLARARASI BÖLÜMÜ’’nde Almanya, İsrail, Yunanistan, Avustralya, İngiltere, Finlandiya, İran, ABD, Kanada, Brezilya, Singapur, İsveç ve İspanya’dan bol ödüllü kısa filmler izlenebilecek.
“DENEYİMLER” bölümü, kısa film alanında yapımcılık, yönetmenlik, senaristlik ve oyunculuk yapmış çok yönlü ve yetenekli bir ismi Karine Blanc’ı konuk ediyor. Blanc'ın Festival kapsamında üç kısa filmi gösterilecek. Ayrıca sanatçının deneyimlerini aktaracağı bir de söyleşi olacak.
“KISADAN UZUNA” bölümü ise; Seyfi Teoman'a ayrıldı. Yönetmenin “Apartman” adlı kısa filminin yanı sıra, ilk uzun metraj filmi “Tatil Kitabı” da festival kapsamında... Ayrıca “Kısadan Uzuna” başlıklı bir de söyleşisi program dahilinde.
“BELGESEL SİNEMA” bölümünde, Pelin Esmer’in “Oyun”ve “Koleksiyoncu” isimli belgesellerini izleme imkanı olacak. Ayrıca Pelin Esmer, belgesel serüvenini bir söyleşiyle kısa filmcilere aktaracak.
“CANLANDIRMA KISALAR” bölümünde, festival komitesinin davet ettiği ve önemli ödüllere sahip; Finlandiya, Türkiye, Polonya, İspanya, Srilanka, İsveç, Almanya, Japonya ve Litvanya' dan 16 canlandırma kısa film örneği yer alıyor.
“ÖZEL GÖSTERİM” bölümünde ise Murat Şeker imzalı "Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir" ve Serkan Yıldırım'ın yönetmenliğini yaptığı "Ellerdeki Zaman" filmleri izleyicilerle paylaşılacak.
Etkinlik 17 Mart'da son bulacak.
Film 25 Mart'ta vizyonda olacak. Okumuşsunuzdur bir yerlerde; Nejat İşler, Ahu Türkpençe ve Yiğit Özşener başrollerde. Tolga Örnek de yönetmen koltuğunda (böyle cümleleri de çok havalı bulmuşumdur hep:). Aynı isimli radyo programından esinlenilmiş. Programı yapımcı ve sunucuları Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk'un da hayatından yola çıkılmış. 90'ların ikinci yarısı. Özel radyolar yeni yeni çıkmıştı. Hakkaten ne çok radyo dinlerdim... "Tedirginlikle Sunar." mış. Bekleyelim. Görelim.
Bu arada Dolmabahçe, Koç Müzesi ve bilimum galerilerde güzel sergiler var. Listemi yaptım bile. Onları gittikçe paylaşacağım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder